163 de ani de la nașterea lui Eminescu

15 ianuarie este ziua în care îl comemorăm pe Eminescu. De la București și până la Chișinău, de la Timișoara și până la Constanța și chiar peste hotare, românii îl vor omagia pe cel mai îndrăgit și cunoscut dintre poeții lor.

Pe „Aleea scriitorilor” din Cimitirul Bellu, unde se află mormântul poetului, va fi oficiată, de la ora 10.00, o slujbă pomenire pentru cel care a contribuit în mod esențial la construirea istoriei literaturii române și la dezvoltarea limbii noastre literare moderne, informează TRINITAS TV.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, pe data de 15 ianuarie, elevii și profesorii instituțiilor de învățământ din Capitală și din provincie să participe la slujba de pomenire oficiată la mormântul lui Eminescu.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…