156 de la Unirea Principatelor Române, la Timişoara

Cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sâmbătă, 24 ianuarie 2015, au fost organizate la Timişoara o serie de manifestări militare, religioase şi culturale la care au participat oficialităţi ale oraşului, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, veterani de război, structuri militare, organizaţii politice şi apolitice.

Ca în fiecare an, după cum ne-a transmis George Giurgiu, programul manifesărilor a debutat cu ceremonia din faţa Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, unde oficialităţile locale au evocat momentul Unirii de la 24 ianuarie 1859 şi a personalităţii Principelui Unirii, domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În deschidere, a fost intonat imnul de stat în acordurile fanfarei militare a Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a săvârşit îndătinatul Te Deum. Prin rugăciunile înălţate, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român prin unirea principatelor Moldova şi Ţara Românească din anul 1859.

După oficierea serviciului religios au avut loc depuneri de coroane la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din faţa Inspectoratului de Poliţie, de către oficialităţi judeţene şi locale şi reprezentanţi altor instituţii şi asociaţii din oraş. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi cu tradiţionala horă a unirii.

Comentarii Facebook


Știri recente