Mitropolitul Clujului a resfințit biserica filiei Târgușor din Protopopiatul Gherla

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a resfințit sâmbătă, 20 august 2016, biserica filiei Târgușor a Parohiei Fizeșu Gherlii din Protopopiatul Gherla, informează radiorenasterea.ro.

Un sobor de 19 preoți a slujit alături de Înaltpreasfinția Sa pe Altarul de vară din curtea bisericii, unde programul a continuat cu Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură adresat celor aproape 100 de persoane care au participat la resfințirea bisericii filiei Târgușor, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre importanța Bisericii în viața creștinilor, ca fiind locul în care aceștia se pot întâlni cu adevărat cu Hristos:

Dragostea față de biserică v-a determinat pe frățiile voastre să o reîmpodobiți, să o reparați, pentru că intuiți cât de importantă este Biserica pentru dumneavoastră. Biserica este casa lui Dumnezeu pentru că ne întâlnim cu El duminică de duminică și Dumnezeu în Biserică întinde masă mare și ne pune pe masă cea mai prețioasă hrană, Trupul și Sângele Fiului Său. Că este Casa Domnului și Poarta Cerului au intuit toți Sfinții Părinți iar în general, când este vorba de sfințirea unei biserici și lecturile și rugăciunile subliniază acest lucru.

Biserica din filia Târgușor datează din anul 1981 și a fost amplu reabilitată în ultimii ani, cu sprijinul credincioșilor ce numără nu mai mult de 60.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit diplome de aleasă cinstire celor implicați în renovarea locașului de cult. Tuturor acestora, credincioși și oficialități locale deopotrivă, le-a mulțumit și protopopul de Gherla, părintele Paul Isip.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…