131 ani de la sfinţirea bisericii din Nalbant: Episcopul Visarion a binecuvântat noile clopote

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a binecuvântat duminică noile clopote ale bisericii istorice din Nalbant. Locașul de cult împlinește 131 de ani, fiind sfinţit în data de 10 februarie 1890.

„Cele două noi clopote au fost achiziționate de parohie, prin jertfa familiei preotului paroh și cu ajutorul credincioșilor, care au primit din partea Episcopiei Tulcii acte de apreciere”, a declarat Pr. Felix Neculai, Consilier cultural – Episcopia Tulcii.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a vorbit în omilia sa despre datoria de a înmulți darurile primite de la Dumnezeu, în smerenie și cu responsabilitate spre slujirea aproapelui.

„Vizita ierarhului a constituit o mare binecuvântare și un eveniment memorabil pentru o comunitate atât de mică”, a precizat pr. Felix Neculai.

În cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii bisericii trecuţi în veşnicie. A fost evocat în mod special preotul Vasile Ursăcescu care a slujit comunitatea până în anul 1910, ulterior ajungând consilier la Episcopia Hușilor.

„În anul 1908, pe cheltuiala sa, preotul V. Ursăcescu înființează în casa parohială un muzeu parohial, pe 5 secțiuni, tot el fiind autorul celei dintâi monografii a Comunei Nalbant”, a declarat pr. Felix Neculai.

Biserica din Nalbant a fost sfinţită în anul 1839 de mitropolitul grec Panaret de la Tulcea. În anul 1864 sultanul Abdul Aziz a emis autorizaţia pentru reconstrucția bisericii. Actualul locaş de cult a fost construit în perioada 1882-1890.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente