13 februarie 1891 – A trecut la cele veșnice în Cernăuți pictorul bisericesc Bucevschi Epaminonda. A fost pictor în Viena, apoi „pictor diecezan” la Cernăuți (1881-1891). În această calitate a pictat în stil neorenascentist mai multe biserici din Bucovina, iconostase și icoane, precum și tabloui cu scene din viața românilor.
Au început lucrările de restaurare a bisericii monument istoric din Căpățânești
Biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Căpățânești, Mehedinți, monument istoric – Clasa A, a intrat recent în procesul de restaurare și conservare. Proiectul este demarat de Ambulanța pentru monumente – regiunea Oltenia Vest, în…
Poluarea și alimentația, printre factorii principali care contribuie la creșterea numărul de pacienți cu dermatită atopică
Poluarea excesivă și alimentația tot mai conservată sunt printre factorii principali care contribuie la creșterea numărului de persoane care suferă de dermatită atopică. Prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, președintele Societății Române de Dermatologie a…
800 de copii și tineri au participat la taberele gratuite organizate de Episcopia Caransebeșului în comunitățile lor
800 de copii și tineri din aproape 40 de localități ale județului Caraș-Severin au participat în vara acestui an la taberele gratuite oferite în cadrul programului „Împreună pentru copiii noștri” al Episcopiei Caransebeșului. Programul a…
PS Sofronie le-a spus elevilor de la Liceul Ortodox din Oradea cine sunt prietenii care nu dezamăgesc
Episcopul Sofronie a participat luni la inaugurarea noului an școlar la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea. „Pe lângă prietenii pe care ni-i facem din darul lui Dumnezeu în viață, și care câteodată ne…
Paraclisul Arhiepiscopal de la Curtea de Argeș a fost resfințit după restaurare
Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a resfințit săptămâna trecută, după lucrările de restaurare, Paraclisul Arhiepiscopal de la Mănăstirea Curtea de Argeș. Ierarhul a oficiat slujba de Sfințire, Sfânta Liturghie și Pomenirea ctitorilor cu o…