125 de copii au spus NU abandonului școlar

După o vacanță cu numeroase activități, excursii și tabere organizate la diverse obiective turistice și religioase, beneficiarii celor cinci Centre educaționale ale Arhiepiscopiei Timișoarei au reluat cursurile școlare, potrivit mitropolia-banatului.ro. Cei 125 de copii aflați în situație de eșec și de abandon școlar, au promovat anul școlar 2013-2014 cu succes și continuă studiile.

„Considerăm un real succes faptul că toți copiii din centrele educaționale au promovat, în pofida tuturor dificultăților sociale, familiale și economice cu care aceștia se confruntă. Am demonstrat încă o dată că grija și dragostea pentru copii pot acoperi lipsurile materiale și oferă acestora o cale mai bună către cunoaștere și educație. Prin implicarea directă a Arhiepiscopiei Timișoarei în susținerea și derularea cu succes a acestui proiect și prin dăruirea angajaților din cele cinci centre educaționale, s-a reafirmat rolul covârșitor pe care Biserica îl are în susținerea familiei și în educația copiilor, mai ales a celor care se confruntă cu nevoi materiale și sociale. Trebuie menționat că, pe lângă sprijinul social oferit elevilor și părinților acestora, serviciile au fost desăvârșite prin suportul spiritual oferit de preoții implicați în activitățile proiectului”, a precizat pr. Romeo Dumitrașcu, coordonator regional în cadrul proiectului.

Cofinanțarea proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 se va finaliza în luna octombrie a acestui an. „Nădăjduim că această perioadă de trei ani de implementare a proiectului constituie o bază solidă pentru activitățile pe care Arhiepiscopia Timișoarei le va derula pe mai departe în prevenirea abandonului școlar, organizând astfel de centre și în alte zone care se confruntă cu astfel de probleme educaționale. Rezultatele obținute în acești ani ne oferă încrederea că vom putea contribui alături de alți parteneri la îmbunătățirea relației dintre cei trei factori importanți ai societății: familia, Biserica și Școala”, mai precizat pr. Romeo Dumitrașcu.

Centrele Educaționale funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”, derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. În județul Timiș funcționează cinci astfel de centre educaționale în localitățile Timișoara, Lugoj, Deta, Făget și Sânnicolau Mare. În fiecare centru educațional sunt beneficiari câte 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar. Acestora li se oferă zilnic o masă caldă și o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc burse sociale, rechizite și materiale didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente