1000 de tineri la hramul catedralei cu „vitralii foșnitoare”

De sărbătoarea Sfintei Treimi, 1000 de tineri gălățeni au mers în pelerinaj la mănăstirea Buciumeni, cu ocazia celebrării hramului bisericii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în altarul de vară:

„Pelerinajul și Sărbătoarea Sfintei Treimi din catedrala cu vitralii foșnitoare de la Buciumeni a fost mai curând prilejul de a contempla icoana Preasfintei Treimi în frumusețea creației și a comuniunii, la mijloc stând tinerii din toate liceele eparhiei Dunării de Jos, așa cum era și firesc, ei înșiși o icoană înțeleaptă a educației înțelepte prin ei, prin preoți, prin cadre didactice, reconstituindu-se astfel o școală vie, de la suflet la suflet și de la inimă la inimă”.

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură adresat cu precădere tinerilor prin care a subliniat importanța unei analize introspective realizată cu ajutorul lui Hristos.

„Domnul ne învață cum să privim în noi înșine cu folos, deoarece, la modul superficial noi avem sentimentul că ne cunoaștem, însă această cunoaștere este extrem de limitată și nu este o cunoaștere reală”, a precizat ierarhul.

Manifestările dedicate acestei sărbători au continuat cu ateliere de dezbatere pentru tineri pe marginea a 20 de teme care au vizat Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Printre temele de dezbatere s-au regăsit titluri precum: ,,Satul românesc – model de conviețuire într-un spațiu european“, ,,Oportunități de revalorizare a tradițiilor satului românesc de astăzi“, „Tinerii și valorile satului tradițional“ ș.a.

Tradiționalul pelerinaj al tinerilor la „catedrala cu vitralii foșnitoare” a ajuns anul acesta la cea de-a 24-a ediție.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente