10 iulie 1466 – Conform Letopisețelor putnene și Cronicii moldo-polone, începe zidirea bisericii Mănăstirii Putna, cea mai importantă ctitorie monastică a lui Ștefan cel Mare, concepută in plan triconc dezvoltat, cu menirea de a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod și familia sa.
Pomenire: Trei ierarhi s-au rugat pentru autorul primului manual de Religie destinat copiilor români din Ungaria
Pr. Ioan Octavian Rudeanu, Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad și autorul primului manual de Religie destinat copiilor români din Ungaria, a fost pomenit duminică, la 40 de zile de…
Mănăstirea Rohița a aniversat trei decenii de la reînfiinţare
Mănăstirea maramureşeană Rohiţa a aniversat duminică trei decenii de la reînfiinţare. Sfânta Liturghie cu ocazia marelui eveniment a fost oficiată de Episcopul Iustin. În cuvântul rostit, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului a precizat că în contextul…
Hram la Biserica Zlătari: Cinstirea moaștelor și a sfinților face parte din istoria Bisericii, spune PS Paisie Sinaitul
„Cinstirea sau venerarea sfintelor moaşte, ca şi invocarea sfinţilor în rugăciune, face parte din istoria Bisericii noastre, încă din perioada apostolică”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul luni, la hramul Bisericii Zlătari din Capitală, unde…
Episcopia Sloboziei organizează o nouă ediție a concursului interjudețean de creație plastică
Un concurs interjudeţean cu tematică religioasă de creație plastică va avea loc în perioada 2 octombrie – 13 decembrie, și este organizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia și Muzeul Național al…
Preoții băcăuani, inițiați în cunoașterea dizabilităților din punct de vedere psihologic
Protopopiatul Bacău a organizat săptămâna trecută pentru preotii din parohii un curs interdisciplinar de formare şi informare intitulat „Rolul preotului în relaţionarea cu familiile cu copii cu dizabilităţi”. Evenimentul a avut loc la Aşezământul socio-medical…