10 ani de „Lumina” şi 100 de ani de la naşterea Patriarhului Teoctist marcaţi la Reşedinţa Patriarhală

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a marcat la Reşedinţa Patriarhală aniversarea a 10 ani de existenţă a Ziarului Lumina şi 100 de ani de la naşterea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist.

Angajaţii Publicaţiilor „Lumina“ au fost primiţi în Salonul Sfinţilor Români din Reşedinţa Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care le-a adresat un cuvânt de binecuvântare intitulat „Primul deceniu de cotidian creştin în România (2005-2015)“.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evocat momentul de la 7 februarie 2005 când, în acelaşi salon al Reşedinţei Patriahale, prima ediţie a cotidianului îi era prezentată vrednicului de pomenire Patriarhul Teoctist Arăpaşu chiar în ziua în care împlinea 90 de ani. Pentru a sublinia dubla semnificaţie a evenimentului, 10 ani de „Lumina“ şi 100 de ani de la naşterea Patriarhului Teoctist, Preafericitul Părinte Daniel a rostit cuvântul „Lumină peste timp“, în care a creionat chipul luminos şi plin de bunătate al predecesorului său.

Cu prilejul acestui popas aniversar, Preafericirea Sa a acordat cotidianului „Ziarul Lumina“ Diploma de onoare a Centrului de Presă BASILICA, aceasta fiind înmânată părintelui consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul general al Publicaţiilor „Lumina“.

La eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente