1 iunie | Atelier de icoane pe treptele Catedralei din Timișoara

De Ziua Internațională a Copilului, Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Cercul de pictură „Buna-Vestire” din urbea de pe Bega, a organizat în parcul catedralei mitropolitane o acțiune dedicată copiilor dornici să exploreze universul creativ al artei iconografice.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Mitropolitului Ioan. Ierarhul i-a binecuvântat pe participanți – copii, părinți, bunici, profesori de religie și voluntari din cadrul Asociației ASCOR, „Zâmbet pentru inimă”. Anul aceasta s-au alăturat acestei inițiative și elevi de la Școala „Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad, notează Mitropolia Banatului.

Tema aleasă a fost pictura în natură. Au participat peste 80 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Sub îndrumarea doamnei Minerva Câmpean, coordonatorul cercului de pictură, cei peste 80 de copii au fost inițiați în tainele artei creștine, ale pictării de icoane, aprofundând elementele de limbaj plastic și de teorie a culorii. Un ajutor deosebit pentru copiii, cu vârste între 8 și 18 ani, a venit din partea artistei plastice Eva Kelemen.

Cercul de pictură în aer liber a avut drept obiectiv, pe lângă dezvoltarea sensibilității și interesului pentru valorile creștine, și valorificarea creativității și a aptitudinilor artistice-plastice ale copiilor, precum și aprofundarea teologiei icoanei și a învățăturii Bisericii Ortodoxe, transpusă cu ajutorul culorilor încărcate de sensuri simbolice.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente