1-14 august: Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam va fi dusă în pelerinaj în tot județul Galați

În Eparhia Dunării de Jos a devenit o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam să fie dusă în pelerinaj în tot județul Galați.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, 120 de parohii din cele cinci protopopiate ale județului Galați se pregătesc să primească icoana făcătoare de minuni în acest post.

În perioada 1-3 august 2018 icoana se va afla în pelerinaj în parohiile din Protopopiatul Târgu Bujor, iar în perioada 3-7 august în Protopopiatul Galați. În Protopopiatul Covurlui, icoana Maicii Domnului se va afla în perioada 7-8 august, iar în ultima parte a postului, 9-14 august, va fi prezentă în protopopiatele Tecuci și Nicorești.

Marți, 14 august, icoana va fi dusă la Mănăstirea Adam, unde, la ora 16:00, va fi oficiată slujba Privegherii. În continuare, Slujba Prohodului Maicii Domnului va fi oficiată de Arhiepiscopul Casian în altarul de vară al Mănăstirii.

Programul pelerinajului este disponibil integral pe site-ul oficial al Eparhiei.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului stă la baza întemeierii Mănăstirii Adam.

Tradiţia locală, neconfirmată istoric, afirmă că prima aşezare monastică a fost întemeiată în zona localității gălățene Adam pe la mijlocul secolului al XVI-lea când un călugăr venit din răsărit a arătat unui cioban înstărit din codrii acestor locuri o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni, propunându-i să ridice acolo un schit.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente