Ziua Națională a României sărbătorită la Caransebeș

Sute de caransebeșeni au participat joi, 1 decembrie 2016, la manifestările prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Ceremonia a fost organizată în vecinătatea Catedralei Episcopale, în faţa crucii monument, din centrul civic. După intonarea Imnului de stat, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, împreună cu un sobor de preoţi a oficiat slujba de Te-Deum.

La finalul slujbe, părintele arhimandrit a transmis din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, mesajul pentru acest eveniment.

Manifestarea dedicată eroilor neamului a continuat cu discursul primarului municipiului Caransebeș, după care s-au depus flori la crucea-monument, ridicată în anul 1810, în memoria eroilor bănăţeni din toate timpurile.

În continuare, garda de onoare a unităţii militare din Caransebeş, precum şi un grup de soldaţi, au defilat pe sub arcul din centrul civic.

La sfârșitul primului război mondial, Elie Miron Cristea a participat, ca episcop al Caransebeșului, delegat oficial al eparhiei, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Discursul ierarhului din Caransebeş a fost primit cu ovaţii călduroase din partea celor prezenţi.

***

În aceeași zi, peste o sută de tineri, membrii ai centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, îmbrăcați în portul popular românesc specific Banatului Montan și purtând în mâini steaguri cu Tricolorul României, cu stema Episcopiei Caransebeșului și cu  pancarte cu  portretul episcopului Elie Miron Cristea, al Caransebeșului au participat la manifestările organizate cu prilejul zilei de 1 decembrie în orașul Marii Uniri, Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente