Ungaria | Recepție de rămas bun prilejuită de încheierea activităţii Consulului General al României la Seghedin

Domnul Ioan Fodoreanu, Consulul General al României la Seghedin (Szeged), a oferit o recepție oficială de rămas bun cu prilejul încheierii mandatului diplomatic de Consul General.

La acest moment important ce a avut loc în 17 martie 2017 au luat parte reprezentanții corpului diplomatic român acreditat în Ungaria, PS Siluan al Ungariei, precum și alți invitați, potrivit Biroului de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În deschiderea evenimentului, Domnul Consul General Ioan Fodoreanu și-a exprimat mulțumirea față de toți cei care au răspuns invitației sale și l-au onorat cu prezența. La rândul său, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a subliniat personalitatea deosebită a Domnului Consul General Fodoreanu și relațiile excelente pe care le-a avut Domnia Sa atât cu reprezentanții Episcopiei, cât și ai întregii comunități românești din Ungaria.

Ierarhul i-a oferit acestuia o Diplomă de Excelență în semn de mulțumire, deosebită apreciere și aleasă prețuire, pentru ținuta exemplară, competența profesională, dăruirea, priceperea și iscusința remarcabilă, dovedite întotdeauna în îndeplinirea înaltei misiuni diplomatice încredințate din partea Statului Român și în dezvoltarea unor relații strânse și oneste cu membrii comunității românești din Ungaria, pentru sprijinul oferit, respectul deosebit și deschiderea arătate față de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria.

De asemenea, Părintele Episcop i-a mai dăruit o icoană cu Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, precum și câteva fotografii, cu aspecte inedite din timpul activităților desfășurate de Consulatul General al României din Seghedin sau organizate de Episcopie, la care Excelența Sa a participat.

Atmosfera de comuniune frățească românească și de recunoștință a continuat și în timpul recepției care a urmat după acest moment festiv.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…