Slujirea aproapelui – mărturisirea deplină a iubirii. Peste 126.000 persoane au beneficiat de asistenţă socială din partea Arhiepiscopiei Iaşilor în 2016 (VIDEO)

IPS Teofan - Adunare Eparhială 2017

Ortodoxia a ȋmbinat întotdeauna lucrarea duhovnicească și acțiunea filantropică. Acest percept este actual şi în Arhiepiscopia Iaşilor. Astfel, în anul 2016, peste 126.000 de persoane au beneficiat de asistenţă socială din partea Eparhiei, iar toate acțiunile filantropice desfășurate au însumat 13.409.652 lei, după cum se precizează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor. Aceste informaţii au fost prezentate în cadrul şedinţei Adunării Eparhiale  desfăşurată ieri, 4 februarie 2017.

Întrunirea a avut loc  ȋn Sala „Iustin Moisescuˮ a Centrului Eparhial Iaşi şi a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Adunarea Eparhială a examinat şi a aprobat rapoartele de activitate ale tuturor sectoarelor Centrului Eparhial, execuţia bugetară pe anul 2016 şi bugetul eparhiei pentru anul 2017.

Alături de membrii Adunării Eparhiale, la şedinţă au mai participat reprezentanţi ai mănăstirilor, ai protopopiatelor, ai şcolilor teologice din eparhie şi ai unor fundații sau asociații care își desfășoară activitatea cu binecuvȃntarea Chiriarhului, pe teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Mai multe informaţii despre activitățile Arhiepiscopiei Iașilor în anul 2016 găsiţi aici.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

IPS Ciprian: Ca să ajungem la căință trebuie să conștientizăm valoarea morală a faptelor noastre, raportându-ne la ceea ce ne învață Hristos în Sfânta Evanghelie

Credincioșii Parohiei vrâncene Petrești au participat duminică la Sfânta Liturghie săvârșită de IPS Ciprian în biserica Nașterea Maicii Domnului din localitate. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a explicat că pentru a ajunge la căință ‘trebuie să…