Slujire Arhierească la mănăstirea Negru Vodă

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului credincioșii din protopopiatul Câmpulung Muscel au avut bucuria în această duminică a recunoștinței să se închine la moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel care au fost aduse din Valea Chiliilor la mănăstirea Negru Vodă construită în vechea cetate a Basarabilor.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a amintit de împlinirea spirituală a plaiurilor argeșene și muscelene prin prezența văzută a sfinților locali: Sfânta Muceniță Filoteia de la Argeș și Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la Domnul în anul 1638, după ce a viețuit timp de 30 de ani într-una din peșterile aflate în apropierea mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

În primele decenii ale secolului al XX-lea, coborându-se egumenul schitului cu o frânghie în peșteră, a descoperit osemintele întregi ale acestui mare sihastru.

După ce au stat 375 de ani în Valea Chiliilor, din această duminică ele vor rămâne pentru totdeauna la mănăstirea Negru Vodă din orașul Câmpulung Muscel fiind așezate într-un baldachin special construit în interiorul bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente