Slujbă de pomenire pentru cei trecuţi la Domnul în urma accidentului de la Ploieşti

Cele cinci persoane trecute la Domnul în urma accidentului de circulaţie, care a avut loc vineri, 05 februarie 2016, au fost pomenite duminica aceasta (07 februarie 2016) la Biserica Sfântul Vasile din Ploieşti. Sfânta Liturghie a fost oficiată aici de către delegatul Patriarhului României, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Potrivit părintelui Mihăiţă Stroe, Protoiereul Protopiatului Ploieşti Sud, la Sfânta Liturghie au fost rostite rugăciuni pentru cei răniţi şi a fost oficiată Slujba Parastasului pentru cele 5 persoane care au murit în accident.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dorit ca astăzi să se oficieze o slujbă pentru victimele accidentului din data de 05 februarie, iar Preasfinţitul Părinte Ieronim, în timpul Sfintei Liturghii şi mai apoi după încheierea slujbei, a citit rugăciunea pentru însănătoşirea celor din spital şi care au nevoie de ajutor de la Dumnezeu pentru a trece cu bine peste această tragedie şi a săvârşit şi o rugăciune pentru cei adormiţi, pentru cele cinci victime”, a precizat părintele protoiereu Mihăiţă Stroe.

Din soborul slujitor au făcut parte şi pr. Mihăiţă Stroe, Protoiereul Protopiatului Ploieşti Sud, pr. Adrian Matei Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Nord, pr. Ionuţ Negoiţă Protoiereul Protopopiatului Urlaţi. La Sfânta Liturghie a participat şi Prefectul Judeţului Prahova, Doamna Rodica Paraschiv, după cum ne-a transmis pr. Adrian Matei.

***

În dimineaţa zilei de 05 februarie, pe centura de vest a municipiului Ploieşti, în zona localității Strejnicu, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 persoane, iar alte 28 au fost rănite.

Comentarii Facebook


Știri recente