Sfântul Cuvios Teoctist cinstit la Mănăstirea „Duminica Sfinţilor Români” din Capitală

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte în fiecare an, la 03 septembrie, pe Sfântul Cuvios Teoctist. În ziua cinstirii acestui sfânt, Mănăstirea Duminica Sfinţilor Români din comuna Popeşti-Leordeni şi-a serbat cel de-al doilea hram. În anul 2008, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, mănăstirea a primit şi hramul închinat Cuviosului Teoctist, spre pomenirea Patriarhului Teoctist, ctitorul lăcaşului de cult.

În ziua sărbătorii acestui sfânt, miercuri, 03 septembrie 2015, părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, Exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat Sfânta Liturghie în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Teoctist Patriarhul.

***

Mănăstirea Duminica Sfinţilor Români este situată în partea de sud-est a Capitalei, pe Şoseaua Olteniţei nr. 255, în apropierea comunei Popeşti-Leordeni. A fost construită între anii 2003-2006, în apropierea Atelierelor Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, aşezate aici încă din anii 1987. Slujba de târnosire a bisericii şi a corpului de chilii a fost săvârşită de către Patriarhul Teoctist pe 29 octombrie 2006.

Comentarii Facebook


Știri recente