Seară comemorativă dedicată vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, la Cluj

La Muzeul Mitropoliei Clujului a fost organizată luni, 01 februarie 2016, o seară comemorativă dedicată vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania, informează Radio Renaşterea. La eveniment au participat, pe lângă sute de clujeni, preoți, artiști,scriitori, actori și oameni de cultură, care și-au amintit cu drag de viața, personalitatea, opera și vorbele pline de înțelepciune ale marelui ierarh.

La seara comemorativă a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Ierarhul a amintit de Memoriile Mitropolitului Bartolomeu, care nu sunt doar mărturia unei lumi, ci și a unui suflet, așa cum însuși fostul mitropolit spunea. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a dat citire și testamentului lăsat de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu înainte de plecarea sa în veșnicie.

Scriitoarea Marta Petreu a făcut o scurtă evocare a scriitorului Valeriu Anania, amintind cum l-a cunoscut, dar și câteva episoade din viața marelui ierarh, redate în „Memoriile” sale.

Cei prezenți, printre care și Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, au putut asculta, în cadrul serii organizate de Arhiepiscopia Clujului în memoria Mitropolitului Bartolomeu, și câteva fragmente din operele marelui ierarh, în lectura actriței Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Momentele culturale au fost intercalate de scurte recitaluri de muzică clasică susținute de Alice Bacalu de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, acompaniată la pian de profesoara Cornelia Cuteanu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente