Sărbătoare duhovnicească în Parohia Vădeni, Protoieria Târgu-Jiu Nord

În Duminica a 28-a după Rusalii (14 decembrie 2014), Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii cu hramul «Naşterea Maicii Domnului»” din Parohia Vădeni, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj.

În acordurile muzicale ale Grupului psaltic al Caterdralei mitropolitane Sfântul Dumitru din Craiova, sutele de credincioși prezenți în sfântul locaș, ctitorit în anul 1839, au trăit momente înălțătoare, prilejuite de resfintirea bisericii si de slujirea arhierească la care au fost părtaşi.

“Biserica Lui Dumnezeu se arată primitoare la această zi de sărbătoare pentru Parohia «Nașterea Maicii Domnului»”

În Cuvântul de învăţătură adresat credinciosilor la finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Părinte Irineu a început prin a mulțumi Bunului Dumnezeu pentru toate darurile Sale pe care le revarsă cu îmbelșugare asupra noastră, mulțumind și Preasfintei Treimi că această sfântă biserică își recapătă frumusețea și importanța ei istorică în viața Orașului Târgu-Jiu și a credincioșilor din acest cartier.

“Biserica are rolul să-i cheme pe credincioși spre Împărăția Lui Dumnezeu”!

“Biserica este cea care are rolul să-i cheme pe credincioși, pe oameni spre Împărăția Lui Dumnezeu și se străduiește prin cuvânt, prin fapte, prin sfințenie și prin binecuvântare să-i atragă pe cei necredincioși spre această Împărăție, să-i sfințească, să-i curățească de păcate, și apoi să-i pregătească pentru viața veșnică. Deci, Împărăția Lui Dumnezeu, Cina este astăzi și dintotdeauna prezentă în biserică. De fiecare dată, când noi ne împărtășim cu trupul și sângele Mântuitorului Iisus Hristos, spunem: «Cinei Tale celei de taină, astăzi, Fiul Lui Dumnezeu, părtaș mă primești!». Deci, noi, de fiecare dată când participăm la Sfânta Liturghie, cerem Mântuitorului Iisus Hristos ceva care cheamă în fiecare moment ca să prânzim cu El! Ca să fim cu El! Cum constatăm, este vorba de Cină, iar această masă o luăm seara. Vrea să arate Sfânta Evanghelie că timpul fiecăruia dintre noi este măsurat și cântărit și că trebuie totdeauna să ne grăbim să ne împărtășim cu trupul și sângele Mântuitorului, ca să fim gata pregătiți pentru viața veșnică”, a spus Mitropolitul Olteniei.

“Din marea lecție de adâncă învățătură duhovnicească a Duminicii acesteia, Mitropolitul Olteniei a spus că la Sfânta Liturghie s-a citit o învățătură cu tâlc, o învățătură cu înțelepciune, despre Împărăția Lui Dumnezeu, și Domnul Hristos, ca să înfățișeze Împărăția Cerurilor, a folosit o parabolă, o învățătură duhovnicească, din care noi învățăm multe lucruri pentru sufletul nostru și pentru activitatea noastră de aici înainte, pentru că asemeni este Împărăția Lui Dumnezeu în care un om bogat s-a gândit să facă prânz, cină mare, prietenilor săi și a trimis îndată slujitorii săi ca să invite la această cină de bucurie și de fericire, pe toți aceia pe care îi considera apropiații și prietenii săi”, a precizat prof. Vasile Gogonea.

Comentarii Facebook


Știri recente