PS Antonie: „Doar făcând binele arătăm că suntem adevăraţi creştini”

PS Antonie

Duminică, 13 noiembrie 2016, Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Treime” din curtea Liceului „Prometeu” din Chişinău, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Evanghelia ne arată care este aproapele nostru. Vedem că orice om care are nevoie de ajutor este aproapele nostru şi suntem îndemnaţi să-l ajutăm necondiţionat. Doar făcând binele arătăm că suntem adevăraţi creştini. Mântuitorul rostind cuvintele: „Mergi şi fă şi tu asemenea” ni se adresează şi nouă. Şi noi suntem îndemnaţi să devenim samarineni milostivi. Este atâta suferinţă. Să fim alături de cei în necazuri şi nevoi, pentru că aşa ne vrea Dumnezeu – buni, milostivi şi iubitori de semeni, a spus PS Antonie în cuvântul de învăţătură.

La final, ierarhul a mulţumit dlui director Aurelian Silvestru, prezent şi el la slujbă, pentru faptul că promovează credinţa creştină prin includerea orei de religie în programul de studiu de la Liceul Prometeu, subliniind că acest exemplu ar fi bine să fie urmat şi de alţi directori de instituţii de învăţământ şcolar.

***

Piatra de temelie a bisericii din curtea Liceului „Prometeu” a fost pusă de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, în anul 2000, iar la 15 noiembrie 2003 a avut loc slujba de sfinţire, oficiată tot de Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei. 

2

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente