PS Iustin: Noi nu comemorăm, ci retrăim aceste evenimente dramatice din istoria mântuirii neamului omenesc

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat vineri, 14 aprilie 2017, Denia Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare. Răspunsurile liturgice au fost oferite de trei coruri: al preoţilor, al stranei şi Corul Doxologia al lăcașului de cult.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat semnificația duhovnicească a Săptămânii patimilor și importanța acestora în viața credincioșilor, a precizat Andrei Fărcaş.

Prin scoaterea Sfintei Cruci şi a Sfântului Epitaf, credincioşii, propriu-zis, au făcut un pelerinaj la Golgota şi la Sfântul Mormânt al Domnului. Aceasta este semnificaţia duhovnicească a acestor zile, pe care le-a parcurs şi le-am trăit. Noi nu comemorăm, ci retrăim aceste evenimente dramatice din istoria mântuirii neamului omenesc, a precizat Preasfinția Sa.

După Prohodul Domnului, a fost oficiată slujba utreniei. La final, a avut loc procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul Catedralei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Sesiune de admitere la extensia FTOUB din Roma

36 de candidați participă în perioada 21-23 septembrie 2017 la sesiunea de admitere a extensiei Facultății de Teologie Justinian Patriarhul, secțiunea Pastorală, la Roma. Prima probă a reprezentat-o testul de aptitudini socio-umane. La eveniment a…