Modele de viaţă pentru elevi, la Biserica „Naşterea Domnului“din Cluj-Napoca

La Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, au continut activităţile din cadrul Parteriatului „Cu Hristos în faţa marilor încercări ale vieţii de şcolar“, încheiat în anul şcolar 2014-2015 cu Şcoala „Constantin Brâncuşi“ din Cluj-Napoca, condusă de profesoara Eugenia Marcu, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Transilvania.

Unul din scopurile Parteneriatului „Cu Hristos în faţa marilor încercări ale vieţii de şcolar“, încheiat între Parohia „Naşterea Domnului“ şi Şcoala „Constantin Brâncuşi“, a fost acela de a oferi elevilor modele de viaţă, şi pentru împlinirea acestuia au fost organizate în biserică întâlniri cu credincioşi din parohie, de diferite profesii, care, în cadrul unor discuţii libere cu copiii, să le dezvăluie acestora că frumuseţea şi bucuria fiecărei zile trăite izvorăşte din conştiinciozitatea şi respectul pentru ceea ce trebuie făcut, din iubirea şi devotamentul pentru cei din jur.

Joi, 29 ianuarie, a fost invitată dr. Narcisa Bolog, medic de urgenţă la Spitalul Militar „Dr. Constantin Papillian“ din Cluj-Napoca, care s-a întâlnit cu elevii Şcolii „Constantin Brâncuşi“ din clasa a VII-a B, dirig. prof. Mihaela Bercheşan, şi din clasa a VIII-a B, dirig. prof. Ana-Maria Ţibre. Elevii au venit la biserică însoţiţi de prof. Alina Bărăian – directoare adjunctă, Daniela Necula, profesoara de religie, şi Ana-Maria Ţibre, profesor de limba şi literatura română.

Meserie, iubire de semeni şi credinţă

După o scurtă rugăciune, dr. Narcisa Bolog le-a destăinuit elevilor satisfacţiile, dar şi responsabilităţile pe care le ridică această profesie, în acest loc, în care intervenţia promptă a medicului, cu voia lui Dumnezeu, poate salva viaţa.

Le-a explicat elevilor structura Spitalului Militar de urgenţă, serviciile pe care le asigură, le-a prezentat trusa medicului „urgentist“ şi a dialogat cu elevii, cu preoţii, cu profesorii prezenţi, cu privire la această meserie, pentru care este nevoie de iubire de semeni şi de credinţă, meserie pe care, la un moment dat, a asemănat-o cu o mărgea, care, aşezată lângă altele, dacă este bine făcută şi cu suflet, formează un şirag care poate ajunge la Dumnezeu.

Elevii şi invitaţii au primit mici daruri şi a urmat apoi o mică agapă, unde cu toţii au trăit bucuria prezenţei lui Hristos, aşa cum spune Scriptura, „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu“ (Matei 18, 20).

Modele de viaţă pentru copii

Iniţiatorii proiectului au speranţa că, prin aceste întâlniri cu oameni care-şi fac meseria cum trebuie, pentru ca mecanismul acestei lumi spre cele bune să se rotească, în sufletele acestor copiii să se nască nevoia de modele adevărate, pe care nu trebuie să le caute la depărtări şi nici la vreun post de televiziune sau pe internet, pentru că le au aproape, în familie, prin părinţii lor, în şcoală, prin dascălii lor, în biserică prin preoţii şi credincioşii buni care-i calcă pragul: ca elevi, doar atât au de făcut, să dăruiască o parte din iubirea cu care li se poartă de grijă, concretizată în bună purtare, ascultare şi rezultate bune la învăţătură, dovedind că sunt fii buni ai părinţilor lor şi ai Bisericii Ortodoxe din care fac parte.

Comentarii Facebook


Știri recente