„La lumina opaiţului. Portrete. Consemnări. Amintiri”. Autorul volumului este Arhiepiscopul Casian

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creștine de la Dunărea de Jos a fost vineri, 17 martie 2017, gazda unui eveniment cultural deosebit: lansarea volumului La lumina opaiţului. Portrete. Consemnări. Amintiri. Lucrarea a apărut la finele anului 2016, la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, având ca autor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Textele cuprinse în volum sunt diverse din punct de vedere al provenienţei (articole de revistă, studii academice, evocări, comemorări etc), însă inteligent ordonate în aşa fel încât a rezultat un capitol dedicat Sfinţilor, altul Ierarhilor, apoi monahilor, profesorilor de Teologie, preoţilor, personalităţilor culturale şi laice contemporane.

Evenimentul, moderat de Mirel Bănică, cercetător în cadrul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române, a adunat în Sala Mare a Muzeului numeroase personalităţi ale vieţii culturale gălățene, jurnalişti, scriitori și preoţi, ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Dunării de Jos.

După alocuţiunile prin care invitații și-au exprimat impresiile și trăirile profunde pe care le-au simțit cu prilejul lecturării acestei cărți, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a rostit  celor prezenți un cuvânt.

Seara s-a încheiat cu intonarea imnului Lumină lină la lumina opaițului, după care ierarhul a dăruit celor doritori autografe.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente