IPS Casian la hramul bisericii „Sfântul Dionisie Exiguul” din Galaţi

Biserica gălăţeană ocrotită de Sfântul Vasile cel Mare şi Sfântul Dionisie Exiguul şi-a sărbătorit în 1 septembrie 2016, hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. În continuare, a fost săvârşită şi slujba de sfinţire a picturii care, în ultimii ani,  a trecut printr-un amplu proces de restaurare, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala bisericii, alcătuită din tineri elevi şi studenţi din parohie.

La final, a fost oficiată slujba de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc, precum şi slujba de pomenire a ctitorilor adormiţi în Domnul.

După tradiţie, toţi invitaţii, slujitori, credincioşi, tineri şi copii au fost invitaţi la agapa frăţească, pentru eveniment fiind pregătite peste 1.000 de pachete cu alimente.

La eveniment au fost prezenţi şi tinerii din Eparhie care au plecat la Bucureşti pentru Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea. Aceştia au primit binecuvântarea arhierească.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…

Revista Chemarea Credinţei – numărul 51

A apărut numărul 51 (Septembrie– Octombrie 2017) al revistei Chemarea Credinţei, publicaţia Patriarhiei Române adresată copiilor și familiei creștine. În acest număr, editorialul Din înțelepciunea copiilor este redactat de Ionuț Gerorge Mihăeș.Textul are titlul Sfinte…