Hramul Mănăstirii Durău

Miercuri, 25 martie 2015, în ziua când Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit Buna Vestire, Mănăstirea Durău din judeţul Neamţ şi-a serbat hramul. Sutele de credincioşi prezenţi la sărbătoarea aşezării monahale, veniţi din mai multe judeţe ale ţării, au participat cu evlavie la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, informează „Ziarul Lumina”.

Răspunsurile la slujba arhierească au fost date de maicile şi surorile de mănăstire, care s-au îngrijit şi de buna desfăşurare a agapei pentru toţi închinătorii prezenţi.

Mănăstirea Durău din judeţul Neamţ şi-a sărbătorit miercuri hramul. Credincioşi din întreaga zonă a Moldovei au participat la acest moment de sărbătoare, precum şi numeroşi părinţi stareţi de la mănăstirile din împrejurimi. După citirea Evangheliei, conform tradiţiei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a adresat un cuvânt de învăţătură, în care a punctat semnificaţiile sărbătorii Bunei Vestiri: „Dumnezeu a coborât pe pământ, a luat trup din trupul nostru, din trupul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, şi a alungat prin aceasta îngerii cei cu sabie de foc, care păzeau uşa raiului, ca nimeni să nu intre într-însul. Vestea cea rea a izgonirii lui Adam şi a Evei din rai a fost defiinţată prin vestea cea bună a coborârii Fiului lui Dumnezeu pentru noi şi printre noi, oamenii, şi pentru a noastră mântuire. Acest eveniment plin de har s-a întâmplat acum mai bine de două milenii prin dialogul dintre îngerul lui Dumnezeu şi Sfânta Fecioară Maria. La acceptul «Fie mie după cuvântul tău», Dumnezeu s-a sălăşluit în pântecele Fecioarei Maria şi în pântecele lumii. Întruparea Mântuitorului Hristos are drept consecinţă faptul că Dumnezeu îşi găseşte sălaş în fiecare fiinţă umană care se deschide spre Împărăţia cerurilor“.

Comentarii Facebook


Știri recente