Galați | IPS Casian prezent la vernisajul expoziției de fotografie Constantin Brâncuși

Vernisajul expoziţiei foto-documentare Constantin Brâncuși, a avut loc astăzi în sala Sergiu Dumitrescu a Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos din Galați.

La manifestarea din 4 mai 2017, organizată în colaborare cu Muzeul Național de Artă al României, a participat IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează site-ul oficial al Eparhiei.

De asemenea, au fost prezenți oameni de cultură, artişti și intelectuali, precum şi elevi de la Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galaţi.

Fotografiile expuse au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României în anii 2006 – 2007 de Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris.

Expoziția face parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi, inițiat de Ministerul Culturii.

Expoantele sunt o selecţie de print-uri moderne după clișeele realizate de Brâncuşi la Paris, alături de colecția fotografică a inginerului Ștefan Georgescu Gorjan, cel care a ridicat monumentala Coloană a Infinitului.

Fotografiile vor putea fi admirate la Galaţi, în perioada mai – iunie 2017.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente