Expoziție de icoane pe sticlă. Lucrările realizate de elevi au fost expuse în biserica de lemn din Beznea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în localitatea bihoreană Beznea s-a desfășurat duminica aceasta o expozitie de icoane pe sticlă, pictate de elevii Școlii Gimnaziale din localitate.

Evenimentul din 18 iunie 2017 organizat sub îndrumarea profesorului de religie Marius Șchiop a avut loc în biserica de lemn Botezul Domnului din Beznea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La vernisaj au participat preotul paroh Ioan Cohuț, cadre didactice, părinți ai elevilor și credincioși din parohie. Profesorul a mulțumit pentru implicare atât elevilor, părintelui paroh cât și credincioșilor pentru sprijinul material alocat activităților desfășurate în cadrul orelor de religie.

La final, părintele Ioan Cohuţ a prezentat un scurt istoric al bisericii de lemn și a îndemnat la păstrarea vie a credinței și a tradiției strămoșilor noștri.

Preotul a felicitat pe cei care au făcut posibil acest eveniment, făgăduind că și în anii următori parohia va sprijini proiectele inițiate de școală. În semn de mulțumire, elevii au donat o parte din lucrări Bisericii Botezul Domnului.

Expoziția face parte din proiectele organizate în cadrul Episcopiei Oradiei cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente