Evenimente festive în Cetatea Severinului

Pe 21 decembrie, în duminica dinaintea Crăciunului, în Cetatea Severinului au loc două evenimente festive de înaltă ținută duhovnicească.

„Primul îl reprezintă popasul arhieresc al Chiriarhului locului în mijlocul credincioșilor severineni, la biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Maioreasa. Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va săvârși Sfânta Liturghie având alături un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile stranei vor fi date de grupul psaltic “Sf. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din municipiu”, a spus Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Cel de-al doilea eveniment festiv, cu rezonanțe duhovnicești, îl constituie concertul de colinde pe care îl va susține corul “Vox Dunaris” de la Liceul de Artă “I. Șt. Paulian” în Catedrala episcopală a orașului.

„Formația corală severineană, dirijată de prof. Alin Rusu, va vesti Nașterea Domnului prin tradiționalele colinde românești armonizate, dar și prin piese din repertoriul internațional consacrat sărbătorii Crăciunului”, a mai spus Cătălin Cernătescu.

De curând, corul “Vox Dunaris” a participat la Festivalul Internaţional de Colinde de la Viena, alături de cele mai bune coruri din Europa și de peste ocean.

Comentarii Facebook


Știri recente