Evenimente culturale şi religioase la Paris cu prilejul hramului Catedralei Mitropolitane

Catedrala mitropolitană „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail” din Paris își sărbătorește ocrotitorii. Cu acest prilej, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale organizează, în capitala Franţei, mai multe evenimente culturale şi religioase.

Evenimentele prilejuite de hram au început astăzi, 5 noiembrie, prin conferința „Transmiterea credinței”, susținută de filosoful francez Bertrand Vergely. După prelegere a avut loc o masă rotundă. Invitaţii speciali ai evenimentului au fost:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, va sluji în Catedrala din Nürnberg Germania.
  • Înaltpreasfintitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi;
  • Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Mai multe informaţii a oferit pentru Radio Trinitas părintele Răzvan Ionescu, consilier pentru relația dintre Teologie și Știința al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale

De asemenea, începând cu ora 16:00, a avut loc lansarea colecţiei „Apostolia Memento” cu apariţia a 8 cărţi. Aceste cărţi în format tip carte de buzunar propun o varietate de texte de readucere aminte a unor teme foarte cunoscute (iubirea jertfelnică, mucenicia sângeroasă sau lăuntrică, paternitatea spirituală, spovedania, transmiterea credinţei).

Preluare audio: Radio Trinitas

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente