Eroii neamului pomeniţi la Biserica „Înălţarea Domnului” din mun. Giurgiu

Joi, 21 mai, când Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit Înălţărea Domnului, şi pe Sfinţii Împăraţi Întocmai cu Apostolii Constantin şi Elena, în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul Patriarhiei Române au fost pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Eroii neamului au fost cinstiţi în mod deosebit şi în Biserica „Înălţarea Domnului” din mun. Giurgiu, care, şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, numeroşi credincioşi au luat parte la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită de un sobor de preoţi.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Sabin Mâţ, Protopop de Giurgiu şi paroh al bisericii a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţia teologică a slăvitului praznic al Înălţării Domnului care constituie o nouă mărturie că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Totodată, a evidenţiat şi importanţa Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena consideraţi, pe bună dreptate, ca fiind cei care au scos creştinismul din catacombe.

În continuare, potrivit episcopiagiurgiului.ro, a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate, apărarea ţării şi întregirea neamului. Slujba parastasului a fost precedată de o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mausoleul Eroilor din curtea bisericii.

La eveniment au luat parte oficialităţi centrale şi locale, precum şi reprezentanţi ai veteranilor de război şi ai partidelor politice, ai Jandarmeriei Române, IPJ, SRI şi şefi ai instituţiilor descentralizate ale statului.

Comentarii Facebook


Știri recente