Duminica a 7-a după Paşti: IPS Andrei le-a vorbit credincioşilor bistriţeni despre importanţa unităţii Bisericii

În duminica închinată Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit credincioşilor bistriţeni despre unitatea Bisericii, amintind de erezia lui Arie care a produs dezbinare între creștini și derută în învățătura de credință.

Înaintea Patimilor, Mântuitorul a făcut o rugăciune intensă către Tatăl Ceresc și rezumând mesajul acestei rugăciuni putem spune că S-a rugat lui Dumnezeu ca noi toți creștinii, care vom crede în Hristos, să fim una așa cum El este Una cu Tatăl. 

Cuvintele au fost rostite de ierarh cu prilejul slujirii în parohia Pintic. Biserica Parohiei, ce datează din 1834, a fost resfinţită de Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului în prezența a zeci de preoți și sute de credincioși duminică, 28 mai 2017.

Slujba de târnosire a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată pe o scenă special amenajată în curtea bisericii.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a subliniat că este nevoie ca Biserica să rămână unită în duhul păcii, caracteristic Ortodoxiei, informează Radio Renaşterea.

Pe ortodocși îi caracterizează acest duh al păcii, pe care l-a lăsat Domnul Iisus Hristos. Această atitudine a Bisericii Ortodoxe o putem rezuma în ceea ce a zis un mare teolog de-al nostru, Teodor Popescu:

Biserica Ortodoxă nu caută să impună nimănui autoritatea , ea nu cere nimănui puterea, ea cere tuturor unire în credință, de unii schimbată, de alții uitată, ea nu cere nimănui nici măcar să sufere pentru ea și cu ea, ea oferă tuturor credința sa încercată în foc, credința de altădată a tuturor. Ea nu dorește să poruncească nimănui și să umilească vreun creștin ci dorește să îi poată auzi pe toți zicând, să ne iubim unii pe alții, ca într-un gând să mărturisim”.


Biserica parohiei Pintic ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil a fost construită în anul 1834.

Începand cu anul 2004 a fost amplu reabilitată și înzestrată cu pictură nouă. Cu ocazia sărbătorii de astăzi, părintele Victor Vărărean, paroh al acestei biserici din anul 2012, a fost hirotesit preot sachelar.

De asemenea, Părintele Mitropolit i s-a oferit prof. univ. Petru Pantea, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” pentru toată implicarea în activitatea de înfrumusețare a bisericii din satul natal.

 

Comentarii Facebook


Știri recente