Copiii din Orlat, sprijiniţi de Arhiepiscopia Sibiului

Departamentul social al Arhiepiscopiei Sibiului a oferit ieri, mai multe daruri copiilor de la Centrul de Plasament din Orlat, judeţul Sibiu. Alimentele şi rechizitele au fost oferite copiilor după o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, în prezenţa Preasfinţitului Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, informează “Ziarul Lumina”.

Delegaţia Departamentului Social a fost formată din consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, pr. inspector social Tiberiu Kiss, inspectorul social Marius Talmaţchi şi asistentul social Tudor Costea. Alături de această delegaţie s-au mai aflat protopopul de Sălişte, Petru Toader Damian, şi preotul Radu Bot de la Parohia Orlat II.

Soborul de preoţi a oficiat o slujbă de binecuvântare şi de mulţumire, în prezenţa celor aproximativ 100 de copii aflaţi în grija instituţiei de ocrotire socială şi a personalului de aici, condus de directoarea Daniela Neguţ.

La finalul slujbei religioase, PS Episcop Andrei Făgărăşanul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi i-a îndemnat pe copii să fie cuminţi, ascultători şi credincioşi.

„La această mare sărbătoare a Sfinţilor Ardeleni, Biserica străbună nu v-a uitat şi, prin grija Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului, vă binecuvântăm cu aceste daruri pentru că aţi fost cuminţi şi ascultători“, a spus ierarhul.

Parteneriat eficient

În cuvântul de mulţumire, directoarea Daniela Neguţ le-a mulţumit oaspeţilor pentru vizită şi mai ales pentru darurile aduse, subliniind parteneriatul eficient dintre instituţia pe care o conduce şi Arhiepiscopia Sibiului.

„Vă mulţumim pentru că vă interesează viaţa copiilor noştri, pentru că-i iubiţi şi mai ales pentru că faceţi eforturi împreună cu noi ca aceşti micuţi să nu simtă lipsa dragostei părinteşti“, a spus Daniela Neguţ.

Copiii au primit apoi dulciuri, alimente, rechizite şi iconiţe, precum şi alte daruri, prin care s-a dorit a le aduce un zâmbet şi bucurie. Recunoştinţa copiilor a fost exprimată prin oferirea unor felicitări confecţionate manual şi pregătite special pentru această zi.

Acţiunea filantropică de la Centrul de Plasament din Orlat continuă tradiţia ca reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului să vină periodic în această instituţie pentru a le oferi daruri copilaşilor abandonaţi de părinţi sau orfani şi pentru a-i binecuvânta şi a le oferi o mângâiere sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente