Concert de colinde la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

La Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc duminică, 20 decembrie 2015, începând un cu ora 17:00, un concert de colinde cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului. Concertul a fost susţinut de către grupul psaltic ANASTASIS al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi de Grupul tradiţional folcloricCOLINDĂTORI DIN TOATĂ ŢARA.

Evenimentul a fost moderat de părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, Vicar patriarhal.

La concertul de colinde din această seară au fost prezenţi: Părintele Arhim. Ciprian Grădinaru, Părintele Arhimandrit Dionisie Constantin, Consilier Patriarhal, Arhidiac. Ioan Dragomir, Consilier Patriarhal, dl. Ciprian Olinici, Consilier Patriarhal, precum şi numeroşi credincioşi.

Prin colinde ne vindecăm de înstrăinare

În deschiderea evenimentului, Părintele arhim. Paisie a prezentat grupurile de colindători şi a subliniat faptul că prin colinde ne vindecăm de înstrăinare, pentru că au acest firesc al lucrurilor, cuminţenia şi sfinţenia transmise de Pruncul Iisus, de îngeri, de Fecioara Maria. Ele fac parte din sufletul nostru, din codul nostru genetic al credinței, al bunei-cuviințe, al frumosului, pe care îl au românii iubitori de Hristos.

Programul concertului a cuprins colinde tradiţionale româneşti precum: Fecioara astăzi; Gazde mari; Din cer senin; Steaua sus răsare; În noaptea sfântă de Crăciun; Primenește-ți gazdă casa (solist Adrian Butuc); Trei crai de la Răsăritu¢, În seara de Moş Ajun, etc.

Diploma Sfântul Ioan Gură de Aur cu medalie pentru tinerii din grupul COLINDĂTORI DIN TOATĂ ŢARA

La final, părintele arhimandrit Paisie Teodorescu a oferit tinerilor din cadrul grupului folcloricCOLINDĂTORI DIN TOATĂ ŢARA, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, Diploma Sfântul Ioan Gură de Aur cu medalie.

„Dorim să transmitem binecuvântarea şi preţuirea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru tinerii interpreţi de muzică populară, pe care Preafericirea Sa îi preţuieşte, mai ales pentru contribuţia lor la promovarea valorilor artei populare, a idenţităţii şi spiritualităţii româneşti, prin toată activitatea lor, dar şi prin emisiunea «Magazin Folcloric», realizată de Televiziunea Trinitas, în co-producție cu Muzeul Național al Satului «Dimitrie Gusti» din București”, a spus Părintele arhimandrit Paisie.

În încheiere, toţi cei prezenţi au interpretat tradiţionalul colind O ce veste minunată!, iar copii prezenţi în număr mare au primit daruri din partea lui Moş Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente