Claudiu Petre a fost înmormântat

Claudiu Petre, eroul de la Clubul „Colectiv”, a fost înmormântat marți, 03 noiembrie 2015. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la Biserica Sfântul Dumitru – Parc Rahova 1 din Capitală.

La funeralii a fost prezent și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care, la final, a vorbit despre sacrificiul tânărului bucureștean: „Claudiu Petre a fost un mare jertfitor de sine, un suflet nobil și plin de iubire față de semeni. El a fost onorat și de Președintele României post-mortem, declarându-l erou. Mântuitorul Iisus Hristos ne spune că nimeni nu are o dragoste mai mare decât aceea de a-și pune sufletul său sau viața sa pentru semenii săi. Aceasta este dragostea supremă sau dragostea jertfelnică. Nimeni nu are o iubire mai mare decât a se dărui pe sine total pentru a salva sau a ajuta pe alții. În necazul acesta vedem că tânărul George Claudiu a avut această iubire jertfelnică până la capăt căutând să salveze pe alții și și-a dat propria viață ca jertfă. De aceea, pomenirea sa este făcută cu multă, dar și cu multă cinstire pentru jertfelnicia sa”.

Claudiu Petre a fost înhumat la Cimitirul Tudor Vladimirescu din București. El a primit, post-mortem, din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler. Aceeași distincție i-a fost acordată și lui Adrian Rugină, „în semn de apreciere pentru curajul, altruismul și dăruirea de care cei doi au dat dovadă în timpul tragicului eveniment, unde au salvat mai multe vieți cu prețul sacrificiului suprem”, după cum se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…