Catedrala din Timișoara | Sute de credincioși au participat la slujba de Bobotează

Sute de credincioși timișoreni au participat vineri, 6 ianuarie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la Catedrala Mitropolitană Sfinţii Trei Ierarhi din Timişoara, notează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa, împreună cu soborul slujitor, a oficiat slujba Aghiasmei celei Mari. După sfinţirea apei, Mitropolitul Banatului a binecuvântat credincioşii, stropindu-i cu apă sfinţită.

Totodată, preoţii slujitori au împărţit celor prezenţi Agheasmă Mare, administraţia catedralei pregătind în acest an peste 1500 de litri de apă.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre tainele duhovniceşti ale acestui mare praznic, ce deschide începutul propovăduirii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În acest sens, ierarhul a subliniat semnificaţia afundării Mântuitorului Hristos în apele Iordanului, ca simbol al curăţirii păcatelor întregii firi omeneşti, act de profundă smerenie la care participă întreaga Sfântă Treime.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit și despre puterea sfinţitoare a Aghiasmei celei Mari, ca apă purtătoare de Har, pe care credincioşii o consumă timp de opt zile, până la odovania praznicul Botezului Domnului, întrebuinţându-o în familiile şi gospodăriile lor potrivit rânduielilor bisericeşti.

În încheiere, Mitropolitul Banatului a fost felicitat de clericii și credincioșii Catedralei Mitropolitane, cu prilejul sărbătorii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, patronul spiritual al Înaltpreasfinției Sale.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente