Biserica din comuna suceveană Straja a fost sfinţită

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din comuna Straja a fost sfinţită duminică, 21 februarie 2016. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvânt de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen și-a exprimat aprecierea față de frumusețea locașului de cult și față de evlavia și lucrarea deosebită a comunității creștinilor din Parohia Straja: „A fost și dorința dumneavoastră să fie o biserică aici, noi am luat aminte acum șase ani și am înființat o parohie aici. Astăzi, când am înconjurat biserica, sfințind-o, m-am uitat cu atenție la temelie. Am văzut în multe locuri cum s-a pus piatra de râu la temelia bisericilor, însă aici am descoperit ceva mai aparte, pietre asemănătoare scoicilor. Acest simț pentru frumosul nostru românesc este ceva deosebit”.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Macarie a mullțumit Înaltpreasfințitului Părinte Pimen pentru invitația de a participa la acest eveniment deosebit de important din viața Parohiei Straja și i-a îndemnat pe credincioși să stăruiască în dreapta credință: „Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen pentru că m-a adus, aici, în mijlocul frățiilor voastre, pentru chemarea stăruitoare de a fi părtașa la această târnosire de biserică în cadrul căreia o să vă sfințiți viața și în care o să vă pregătiți pentru intrarea încă din această lume în Împărăția Preasfintei Treimi. Biserica este numită de Sfinții Părinți «anticameră a Împărăției cerului» sau «cerul pe pământ». Mă bucur că am posibilitatea să vă cunosc personal, de la inimă la inimă. Am auzit de credința și evlavia dumneavoastră, însă acum o simt cu prisosință. Să fiți în continuare străjeri ai sfintei credințe și ai neamului nostru românesc”.

Biserica din Parohia Straja II este construită din lemn, pe temelie de piatră iar fundaţia a fost aşezată în anul 2009.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş | ‘Ctitoria Sfântului Neagoe Basarab exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc’ – Patriarhul Daniel

Sfântul Neagoe Basarab a fost un bun român și un creștin ortodox cu deschidere universală. Astfel, această ctitorie a sfântului domnitor exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc, a evidențiat Părintele Patriarh Daniel în predica…