Învierea Domnului în Parohia Coslada – Spania

În Parohia Coslada din Spania, credincioșii au participat la slujba Învierii și la Sfânta Liturghie, organizate într-un spațiu din cadrul Polideportivo El Olivo, oferit de către Primăria municipiului, a precizat părintele George Cimpoca, parohul Bisericii „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada – Spania.

În cuvântul adresat credincioșilor, părintele paroh George Cimpoca a spus: ” Cea mai tristă zi din istoria omenirii a fost ziua răstignirii Domnului, iar cea mai mare și mai frumoasă sărbătoare, cea mai înălțătoare zi, a fost Ziua Învierii Domnului, ziua cea mai curată a bucuriei, ziua care a adus cele mai dulci mângâieri în lume, ziua în care s-a săvârșit cea mai mare minune, ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm și să ne veselim într-însa. Am cunoscut o mulțime de oameni nefericiți pentru că nu au ceea ce au și alții. Deși sănătoși și inteligenți, sunt neliniștiți că nu posedă mașina, mobila, trupurile sau hainele pe care alții și le permit. Însă nu știu mulți oameni care să nu doarmă noaptea pentru că nu L-au cunoscut încă pe Dumnezeu, sau pentru că L-au supărat pe Cel ce le-a dat viață, sau pentru că nu au lacrimi pe care să le verse pentru păcatele lor! Până la urmă, întreaga istorie a omenirii și a vieții fiecăruia dintre noi este o mare dramă. Drama despărțirii de Dumnezeu, drama rătăcirii departe de Hristos, drama părăsirii Duhului Sfânt pentru păcatele și desfrânările cele multe, drama unei libertăți umane prost înțelese. Omul suferă din prima clipă a îndepărtării de Părintele său și suferința i se adâncește tot mai mult – și, totuși, persistă în această stare bolnavă din care nu mai vede cum ar putea ieși… De ce să te desparți de Cel ce te iubește? De ce să nu ceri ajutorul Celui ce te poate ajuta? De ce să nu-i mai vorbești Celui ce te poate asculta? De ce să suferi, când te-ai putea bucura? De ce să mori, când ai putea învia?”

Primarul Municipiului Coslada, domnul Raúl López Vaquero, a transmis un mesaj celor prezenți: „Aș dori ca prin aceste umile cuvinte să vă felicit pe toți cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului nostru care, după rânduielie dumneavoastră liturgice, ca Biserică Ortodoxă, este pe 15 aprilie anul acesta. Cei care credem în Hristos trebuie să ne felicităm într-un moment atât de special și plin de speranță, chiar și în mijlocul problemelor vieții de zi cu zi. Ca Primar al Cosladei vă spun bun venit și, cu umilele mele cuvinte, doresc să vă transmit dorința ca pacea, dialogul – în cuvinte și rugăciune – și entuziasmul să prezideze aceste evenimente astăzi și mâine și în fiecare zi, pentru că aceste sentimente dau căldură sufletului.”

Duminică dimineața, de la orele 11:00, a fost săvârșită slujba celei de A Doua Învieri, la care copiii școlii parohiale au citit textul din Sfânta Evanghelie rânduit pentru această zi în mai multe limbi, ca semn al propovăduirii mesajului scripturistic la toate popoarele.

Comentarii Facebook


Știri recente