Ziua Unirii | Rugăciuni de mulțumire și slujbă de pomenire la Galați

În ziua Unirii Principatelor Române,  Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopoul Dunării De Jos, a oficiat marți, 24 ianuarie 2017, o slujbă de Te-Deum la Biserica Vovidenia, unde se află mormântul mamei lui Alexandru Ioan Cuza, ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La slujbă au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, tineri, copii şi credincioşi din municipiul Galaţi. Acestora li s-au adăugat elevii Liceului de Arte Dimitrie Cuclin din municipiu, care au susţinut un scurt program artistic dedicat domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În cuvântul rostit, ierarhul a arătat că Biserica Vovidenia din Galaţi este biserica rugăciunilor pentru Unire şi locul unde Alexandru Ioan I şi Costache Negri au făcut legământ sfânt pentru a lucra împreună la înfăptuirea Unirii.

În continuare, a fost oficiată o slujbă de pomenire la mormântul Sultanei Cuza, mama domnitorului. De asemenea, au fost pomeniți împreună cu aceasta toți cei ce au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

Evenimentul a continuat la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, unde au avut loc manifestări omagiale militare. Totodată au fost rostite alocuţiuni în care a fost subliniată importanţa acestui moment istoric.

La final, a avut loc o paradă a uniformelor militare din vremea lui Cuza și intonarea Imnului României de artiştii Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…