Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea

Cu prilejul sărbătoririi a 155 de ani de la Unirea Principatelor Moldovei și Valahiei, elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea au pregătit un program artistic pentru a cinsti cum se cuvine persoana domnitorului Alexandru Ioan Cuza, artizanul statului național unitar român, după cum informează site-ul arhiram.ro.

Sub îndrumarea Părintelui Proteasa Nicolae, Directorul Seminarului Teologic, a cadrelor didactice Pr. Mateescu Petre și profesor Bădiță Ionela, elevii seminarului au marcat semnificația zilei de 24 ianuarie 1859 pe un acompaniament muzical la chitară susținut de elevii Urea Tudor și Filip Valentin.

În deschiderea programului prezentat de Pleșă Mihai, elevul Cârțan Mihai a recitat poezia „Deșteptarea României”, elevul Boboc Dănuț a susținut un referat cu tema „Semnificația zilei de 24 ianuarie 1859” fiind rostită și „Cuvântarea lui Mihail Kogălniceanu la instalarea domnitorului Cuza”. Au mai fost recitate versuri din poeziile poetului Vasile Alecsandri și în încheiere toți cei prezenți la manifestare au interpretat „Hora Unirii”.

La final Părintelui Director Proteasa Nicolae a mulțumit pentru buna organizare și pentru implicarea în activitate a tuturor elevilor și cadrelor didactice ale Seminarului Teologic, subliniind importanța Unirii Principatelor Române.

Comentarii Facebook


Știri recente