Ziua Tronului în Patriarhia Ierusalimului | La eveniment a fost prezent un reprezentant al BOR

Ziua Tronului în Patriarhia Ierusalimului (6)

Preafericitul Părinte Teofil a aniversat miercuri 12 ani de slujire patriarhală. În Patriarhia Iersualimului, sărbătoarea aceasta poartă denumirea de Ziua Tronului. Din partea Bisericii Ortodoxe Române, la eveniment a participat Arhim. Teofil Anastăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

În cursul dimineţii, Patriarhul Teofil, împreună cu membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, a oficiat o slujbă de Te Deum în Biserica Sfântului Mormânt.

Apoi, sărbătoarea a continuat cu un moment festiv în Sala Tronului din cadrul Palatului Patriarhiei. În cadrul manifestărilor aniversare au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu acest prilej.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române mesajul a fost transmis de arhim. Teofil Anăstăsoaie.

Dintre oficialităţile prezente la eveniment menţionăm pe Excelenţa Sa Domnul Catălin Țârlea – Şeful Biroului de Reprezentare a Romaniei în Palestina.


Preafericitul Părinte Teofil s-a născut în Gargalianoi, Grecia, în anul 1952.

În data de 9/22 august 2005 a fost ales Patriarh al Bisericii Ierusalimului şi întronizat în 9/22 noiembrie 2005, cu numele de Teofil al III-lea.

La invitaţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în perioada 24-27 octombrie Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a fost prezent la Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, împreună cu delegația însoțitoare, a participat în perioada 18-26 iunie 2016 la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta.

Comentarii Facebook


Știri recente