Ziua Tineretului Ortodox: IPS Teofan îi apreciază pe tinerii care păstrează legătura cu Biserica în vremurile actuale

„Tinerii care își păstrează legătura cu Biserica în vremurile noastre sunt, îndrăznim a spune, mai de prețuit decât cei din veacurile din urmă”, a apreciat IPS Teofan miercuri, de Praznicul Întâmpinării Domnului și Ziua Internațională a Tineretului Ortodox.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind hramul istoric al Catedralei Mitropolitane din Iași, împreună cu alți trei ierarhi: Preasfințiții Părinți Ignatie, Nichifor Botoșăneanul și Damaschin Dorneanul.

În cuvântul rostit la final, IPS Teofan a subliniat rolul tinerilor în Biserică și a apreciat eforturile acestora.

„Praznicul Întâmpinarea Domnului este de asemenea în Biserica Ortodoxă zi închinată tinerilor creștini ortodocși din întreaga lume. Cu câteva zeci de ani înainte s-a stabilit ca în această zi să aducem închinare, să aducem respectul nostru, prețuirea și iubirea noastră față de tinerii Bisericii Ortodoxe de aici și de pretutindeni. Tineri care încearcă, în pofida unui context ostil, să rămână statornici, să rămână în legătură cu Biserica”.

„Tinerii care își păstrează legătura cu Biserica în vremurile noastre sunt, îndrăznim a spune, mai de prețuit decât cei din veacurile din urmă. Ispitele pentru tineri sunt acum mult mai adânci, mult mai numeroase. Pentru cei de astăzi este mult mai greu”.

„Cu atât mai vrednică este atitudinea tinerilor noștri care reușesc în cele din urmă să depășească obstacolele care le sunt puse înainte și să meargă frumos către Dumnezeu”.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a hirotesit în iconom stravofor trei tineri preoți, în semn de mulțumire pentru activitatea de pastorație și catehizare a tinerilor din parohiile lor și din Arhiepiscopia Iașilor.

Foto credit: arhivă Doxologia.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente