Ziua supraviețuitorului de cancer | Voluntarii Paraclisului CMN au oferit daruri pacienților de la Institutul Oncologic din București

300 de pachete cu alimente bio, cărți de rugăciuni și iconițe le-au fost împărțite joi pacienților de la Institutul Oncologic din București de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale.

Voluntarii au fost însoțiți de Părintele Arhim. Ciprian Grădinaru. Pe lângă daruri, pacienții s-au bucurat de programul artistic oferit de masteranzi și profesori de la Facultatea de Arte a Universității Hyperion și de concertul de colinde susținut de Grupul psaltic Anastasis al Paraclisului CMN.

Părintele Ciprian a subliniat importanța serbării Zilei supraviețuitorului de cancer pentru cei care supraviețuiesc acestei grele încercări cu ajutorul bunului Dumnezeu și cu ajutorul medicilor.

Cea mai grea veste pe care o poate da medicul unui pacient este a acestei boli necruțătoare, a mai spus Arhim. Ciprian Grădinaru făcând referire la experiența sa ca duhovnic la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Am venit să aducem bucuria Crăciunului în casele acestor oameni suferinzi, a precizat Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului desfășoară mai multe activități filantropice sub coordonarea Părintelui Ciprian Grădinaru și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Între acestea se numără mai multe acțiuni de donare de sânge, numeroase ediții ale Campaniilor Sănătate pentru sate, Prevenție și Educație pentru sănătate, Rămâneți în școală!, ș.a.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente