Ziua scrisului de mână: Scrisorile elevilor către Eminescu, publicate într-o carte de Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopia Dunării de Jos a marcat Ziua internațională a scrisului de mână adunând și publicând scrisorile olografe ale elevilor către Mihai Eminescu.

Autorii lucrării „Eminescu – Luceafărul din inimile școlarilor” sunt elevi de clasa a 7-a care învață la Seminarul „Sf. Andrei” de la Galați. Operele lor au fost realizate cu ocazia Zilei Culturii Naţionale din acest an.

Duminică, 23 ianuarie, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala din Galați, Arhiepiscopul Casian i-a binecuvântat pe elevi și le-a oferit noua carte, apreciind scrisul „atât de frumos şi de inspirat al tinerilor”.

Cartea a fost realizată la Tipografia „Candela Cuvântului” a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ziua scrisului de mână (Handwriting Day) a fost iniţiată în 1977 în Statele Unite, când specialişti din domeniul educaţiei şi-au dat seama că scrisul de mână începe să devină o abilitate pe cale de dispariţie. Inițiativa a aparținuit Asociaţiei manufacturierilor de instrumente de scris (WIMA). Ziua scrisului de mână coincide și cu data de naștere a lui John Hancock (1737–1793), unul din cei mai proeminenți oameni de stat americani, care și-a pus primul semnătura pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.


Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente