Ziua României la înălţime: Imnul naţional interpretat la 1700 m, drapelul arborat la 2519 m

Jandarmeria Română a sărbătorit anul acesta Ziua Naţională a României prin două momente pline de semnificaţii. Drapelul României a fost arborat pe vârful Parângul Mare, la 2519 metri altitudine, iar imnul naţional a fost interpretat de un jandarm, la pian, în Munţii Căpăţânii, la peste 1700 metri.

Deşteaptă-te române

Pe contul de Facebook al Jandarmeriei a fost postat marţi, un clip video, în care un jandarm militar din Garda de Onoare a cântat la pian imnul de stat al României.

Clipul a fost filmat la peste 1700 metri altitudine, în Munţii Căpăţânii din Judeţul Vâlcea.

La final, jandarmul român a transmis un mesaj dedicat Zilei Naţionale a României:

„Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul istoriei, poporul român este un miracol, după cum spunea Gheorghe I.Brătianu. Să-l trăim zi de zi cu toată fiinţa noastră, iar azi, când sărbătorim una dintre clipele de graţie ale istoriei sale să-i spunem României la mulţi ani, o urare rostită ca un legământ. Să fim uniţi, să fim solidari să fim puternici”.

Steagul României, la 2519 metri

De Ziua Naţională a României, un jandarm montan şi un paramedic SMURD din judeţul Hunedoara au arborat drapelul naţional pe vârful Parângul Mare, la peste 2000 metri. Ascensiunea a durat mai multe ore şi a fost dificilă din cauza condiţiilor meteo, frigul resimţit de cei doi temerari fiind de -20 de grade Celsius.

„Jandarmul montan şi paramedicul SMURD au pornit în dimineaţa zilei de 30 noiembrie din staţiunea montană Parâng şi, după un traseu de patru ore, au atins cota 2.519 metri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, lt. col. Nicolae Răducu.

Arborarea drapelului naţional pe vârful Parângul Mare a devenit tradiţie. Prima acţiune a fost realizată în anul 2012.

Foto credit: Captură video Jandarmeria Română

Comentarii Facebook


Știri recente