Ziua României – 1 decembrie, la parohia ortodoxă română din Prato, Italia

Duminică, 1 decembrie 2013, la sfârșitul sfintei și dumnezeieștii Liturghii, enoriașii parohiei ortodoxe române din Prato au sărbătorit Ziua națională arborând steagul României, cântând cu toții „Deșteaptă-te române” și „Noi suntem români”, iar cei mai mici recitând poezii despre neam și țară.

„Momentul a fost înălțător. Printre enoriașii noștri a fost prezent și un fost angajat al Armatei române – plutonier Mihai Cioarec, emoționat până la lacrimi de atmosfera din biserică. Câțiva tineri au venit îmbrăcați în costume populare tradiționale românești. La final, în atmosfera de frățietate creștinească și de unitate românească s-a cântat „La mulți ani!” pentru toți românii și s-au servit mâncăruri tradiționale” după cum a relatat Sandra Popa, potrivit episcopiaitaliei.it.

Seara s-a încheiat cu participarea unui grup numeros de tineri la slujba Sfântului Maslu la parohia Montecatini-Terme, unde, la sfârșit, s-a intonat iarăși imnul României „Deșteaptă-te române” și celelalte, împreună cu enoriașii acestei parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente