Ziua portului românesc, în Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei organizează duminică, 6 iulie 2014, a V-a ediție a Festivalului „Ziua Portului Popular Românesc”. Evenimentul se va desfășura în toate cele peste 200 parohii din eparhie. Credincioșii sunt așteptați să participe la Sfânta Liturghie îmbrăcați în costumul popular specific zonei din România din care provin.

„În această duminică, toți creștinii mici și mari sunt îndemnați să vină la biserică îmbrăcați în port popular, iar după Sfânta Liturghie va avea loc o prezentare a costumelor. Interesul nostru este să legăm tradiția aceasta a purtării costumelor populare din generație în generație de rădăcina de unde au plecat costumele. De asemenea, acolo unde există persoane care pot interpreta vocal un cântec popular sau pot cânta la un instrument o melodie populară o vor face”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei.

Fiecare participant va primi pliantul „Cartea de identitate a Poporului Român”, acesta cuprinzând o scurtă caracterizare a țării noastre din punct de vedere istoric, geografic, religios și cultural. În toată Italia, manifestarea va reuni peste 20.000 de persoane.

În cadrul Festivalului, va fi proiectat filmul „Satul de demult”, realizat de Astra Film Transilvania. La eveniment sunt așteptate să participe și oficialitățile italiene.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…