Ziua porților deschise pentru comunitatea românească din Scoția

Duminica, 14 August, in ajunul Adormirii Maicii Domnului, comunitatea romaneasca din Scotia s-a bucurat de o zi a portilor deschise, organizata in Biserica din Shettleston, potrivit http://romaninuk.net.

Evenimentul a fost organizat de catre Fundatia ‘Biserica Ortodoxa Romana din Scotia’, in colaborare cu Biroul Consular din Edinburgh, Societatea Romanilor din Scotia(ScotRo), precum si a grupurilor ‘Romani in Glasgow’ si ‘Romani in Edinburgh’. Din program au facut parte doua prezentari, redactate de dl. Ciprian Nistor, in care au fost derulate imagini cu cele mai reprezentative obiective turistice din tara noastra si o parte din bisericile si manastirile incluse in Patrimoniul UNESCO.

Atat romanii cat si scotienii prezenti la eveniment, au avut de asemenea prilejul de a admira unicitatea si frumusetea costumelor noastre populare, purtate cu mandrie de reprezentati din diferite zone geografice ale Romaniei. Principala atractie a reprezentat-o momentul artistic ai carui protagonisti au fost d-l Razvan Luculescu (orga), d-l George Talmaciu (oboi) si d-l Lazar Ometita (vioara) care au interpretat arii de Shubert, Marcello, Albinoni precum si piese din repertoriul folcloric romanesc.

Din partea ambasadorului Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga, un mesaj de felicitare pentru organizarea acestui eveniment a fost transmis prin intermediul dr. Mihai Delcea, seful Biorului consular din Edinburgh.

In interventia sa, Pr. Marcel Oprisan a multumit liderului Bisericii din Shettleston, ce apartine Church of Scotland, Adah Younger, pentru tot sprijinul acordat comunitatii romanesti din Glasgow si Ambasadei Romaniei la Londra-Biroului consular din Edinburgh pentru sprijinirea constanta a activitatilor religioase si culturale din Scotia.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…