Ziua Pompierilor Români, aniversată la Baia Mare și Zalău

Cu ocazia Zilei Pompierilor Români, Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a participat la festivitățile care s-au desfășurat la Teatrul Municipal din Baia Mare, în prezența oficialităților județene și locale. Cu acest prilej, PS Iustin Sigheteanul a transmis un mesaj și a felicitat conducerea instituției și pe ostenitorii ei. Inspectorul Șef, Colonel Ioan Pop, a oferit ierarhului o diplomă aniversară și bustul eroului pompier de la bătălia din Dealul Spirii – Căpitan Pavel Zăgănescu, conform unui comunicat al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Și la Zalău au avut loc mai mult manifestări menite să marcheze Ziua Pompierilor Români. Autospeciale cu spumă și cele aparținând SMURD, bărci de salvare și alte dotări folosite de pompierii din Sălaj în intervențiile curente au fost prezentate publicului vineri, în centrul Zalăului. Copiii prezenți la eveniment au avut posibilitatea să participe la diferite concursuri, să urce la volanul autospecialelor, să poarte o cască de pompier sau chiar să stingă, cu un extinctor, un incendiu simulat.

„Pe data de 13 septembrie, cu ocazia aniversării a 165 de ani de la istorica bătălie de pe Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Porolissum» al județului Sălaj desfășoară o serie de activități pe platoul de marmură din centru Zalăului, activități care presupun atât prezentarea tehnicii avute în dotare pentru popularizarea diferitelor tipuri de misiuni pe care le are inspectoratul, cât și jocuri și concursuri cu copii”, a spus Rareș Bleahu, responsabil de comunicare în cadrul ISU Sălaj, conform Agerpres, citat de Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În același context al marcării Zilei Pompierilor, miercuri au fost organizate competiții sportive la minifotbal și volei, cu participarea echipelor unor instituții publice din județ, iar joi a fost „Ziua porților deschise” la sediul inspectoratului din Zalău, dar și la subunitățile din Șimleu Silvaniei și Jibou.

Comentarii Facebook


Știri recente