Ziua Naţională, serbată la Timişoara

La cea de-a 97-a aniversare de la constituirea României Mari, în capitala Banatului s-au desfăşurat o serie de manifestări cultural-religioase la care au participat oficialităţi ale oraşului, reprezentanţi ai administraţiei publice naţionale, judeţene şi locale, veterani de război, reprezentanţi ai mai multor garnizoane militare, organizaţii politice şi apolitice, dar şi numeroşi timişoreni. În mijlocul acestora a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, după cum ne-a precizat George Giurgiu.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au debutat la Timişoara anul acesta de la ora 10:00, în faţa Monumentului Ostașului Român din Parcul Central. În deschiderea programului, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la Catedrala mitropolitană, a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului căzuți pe câmpurile de luptă pentru unitatea țării și apărarea neamului și a credinței strămoșești.

Manifestarea a cuprins alocuţiuni din partea oficialităţilor prezente, depuneri de coroane, precum şi tradiţionala paradă militară, la care au participat toate elementele sistemului naţional de apărare, mai precis Ministerul Apărării Naţionale prin Brigada 18 Infanterie Banat, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Român de Informaţii şi Poliţie. Totodată, pe întreg cuprinsul programului, publicul timișorean a putut vizita expoziția de tehnică militară organizată pe artera principal a Parcul Central.

În finalul programului, artiști populari de la Centrul de cultură și artă al Județului Timiș au susținut un concert cu imne și cântece patriotice.

Comentarii Facebook


Știri recente