Ziua Națională sărbătorită la Trento – Italia

Credincioșii din Parohia „Sfântul Evanghelist Marcu”, din localitatea Trento, au sărbătorit duminică, 1 decembrie 2013, Ziua Națională a României.

După Sfânta Liturghie, s-a săvârșit slujba parastasului pentru Părintele Arsenie Boca, apoi slujba Te Deum-ului, de mulțumire Domnului pentru darurile revărsate asupra poporului român, informează episcopia-italiei.it.

În acest an, părintele Ioan Lupășteanu împreună cu domnul Maurizio Passereotti au făcut o surpriză plăcută credincioșilor parohiei, aducându-le în mijlocul lor colindători de seamă din Maramureș: familia Petreuș.

Primii au fost copiii de la Școala Parohială care au avut ocazia să vorbească și să cunoască familia Petreuș, apoi au fost colindați credincioșii parohiei. La sfârșit, am colindat cu toții și am gustat împreună din bunătățile tradiționale de post pregătite de unii membrii din consiliul și comitetul parohial. Ziua s-a încheiat cu un concert al familiei Petreuș în teatrul parohial din localitatea Tuenno”, a precizat preoteasa Delia Rodica Caian.

Comentarii Facebook


Știri recente